Loading...
Menu

Ομιλία με θέμα «Η εφηβεία και τα προβλήματά της»

Περίπου 250 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια με θέμα:  «Η εφηβεία και τα προβλήματά της», στις 23 Ιανουαρίου, στο Raphael Hall του Κολλεγίου Ανατόλια.

Πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Νίκος Ζηλίκης, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής του Εφήβου του Α.Π.Θ., ο οποίος ανέλυσε την πορεία που ακολουθούν οι έφηβοι για να περάσουν από το στάδιο της εξάρτησης στην αυτονομία, τονίζοντας ότι το στάδιο ανάπτυξης που ονομάζουμε «εφηβεία» και η διάρκεια αυτού έχει άμεση σχέση με τις κοινωνικές συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει ένα παιδί.

Ο Δρ. Γιάννης Διακογιάννης, Επ. Καθηγητής Ψυχιατρικής του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στις ουσιοεξαρτήσεις, παρουσίασε στη συνέχεια το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης στην εφηβεία, αναλύοντας τη συμπεριφορά που παρουσιάζουν οι έφηβοι που έχουν εθιστεί σε κάποια ουσία καθώς και τους τρόπους προσέγγισης που θα έπρεπε να έχουν οι γονείς όταν καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιo συμβαίνει στα παιδιά τους.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, οι ομιλητές απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που τους απηύθυνε το κοινό κι έδωσαν συμβουλές στους γονείς για την καλύτερη αντιμετώπιση της συμπεριφοράς των εφήβων.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead